Aantal inwoners per stad?

Gisteren weer een nieuw spel getart, (nu eens geen tutorial)…Wat ik steeds deed als een stad de 6-7 bereikte, ik een sttler bouw en die een nieuwe stad liet bouwen. Wat kan er max in een stad?

in theorie kun je een stad zo groot laten worden als je wilt. Als je de hele tijds settlers in een stad laat joinen gaat het aantal mensen omhoog. Op een bepaald moment is er geen voedsel genoeg meer in de stad en zal de stad gaan krimpen. Dit is, als je geen settlers laat joinen, het maximum. In de praktijk kun je steden hebben die niet groter worden dan 16, maar als je een hele goede locatie voor je stad hebt gevonden en je zorgt dat die stad alle tiles kan gebruiken dan kun je een stad zo groot als 40 laten groeien.

Ok, dus de grootte is afhankelijk van de bruikbare tiles, minimaal zal je dus 2 food per inwoner moeten hebben?

precies.

U zegt??? Je kunt steden tot over de 100 laten groeien… ook zonder settlers te laten joinen. Waar komt die 40 vandaan? Mijn steden zijn na verloop van tijd allemaal echt wel groter. Of mis ik iets hier?

Ik bouw mijn steden daarvoor te dicht op elkaar, maar ik zei ook niet dat het niet kon…

Ah, dat begreep ik eruit.

Op het eind heb je VEEL workers en in de je end-score heb je daar niks aan; wel aan specialists. In de laaste beurt (stad krimpt dus niet meer), ALLEMAAL joinen, moet je eens kijken hoe groot het adn wordt. Dit is btw een exploit in de ogen van CFC

Ja en? :rofl: :rofl: :laughing:

Je mag hem bijvoorbeeld niet bij GOTM gebruiken…

Nah ja, die speel ik eigenlijk toch nooit.