SVDM

Stel: we doen een SVDM. Doe je mee? Einde SVDM: Eind februari.

ik probeer altijd natuurlijk ook al is het tehoog gegrepen maar wie niet speelt verliest altijd

stapje voor stapje leert men he… Ik zal een redelijke startpositie uitzoeken, dan is het niet zo moeilijk meer. Let wel: ik speel m zelf ook, maar ik beslis al dat ie t wordt VOORDAT ik meer weet dan jullie. Ik ga dus niet van tevoren exploren en retiren en zo. En ik hoop dat jullie dat ook niet doen.

 

Ik zal binnenkort wel een COH posten (Code of Honor).

 

We gaan geen scores vergelijken, want game milking heb ik geen zin in en ook tijd voor.

Als je mee wilt doen, laat het me ff weten op the_only_fb@hotmail.com en dan stuur ik je de file wel via mail. Kruk, van jou moet ik je mailadres dus ook nog even hebben.

he unfergiven ik ben weer thuis zoals je ziet ik heb het razend druk nu ik uit het ziekenhuis ben ze hebben mij weer helemaal opgelapt voor een klein jaar dus we gaan er weer tegen aan

1 wat is code of honor

2 ik zal niet retiren of zo

3 wat is game milking

word dit geen wedstrijd zoals op fanatiks of zo

ik hoor het wel van je ik zal even naar je toemailen komt er aan

Sorry voor het ontbreken van mijn SVDM, ik heb het de afgelopen weken retedruk gehad met papers, en ik heb het tot de 2e week van februari nog wel ff druk. Ik kan je alvast zeggen dat het scenario een remake wordt van het rome-scenario van civ2, de map is klaar m.b.t. tiles e.d. ik moet alleen de steden en overlays nog plaatsten en de civ’s editten. Als dat gebeurd is, is ie klaar. Ik denk dat ik als difficulty voor monarch zou gaan, maar daar valt over te discussieren. Ik zou eerst het scenario zelf moeten testen om te bepalen welke difficulty goed past om de Romeinen te spelen (Ja, de te spelen civ is uiteraard Rome).

 

Ik heb al wel een aantal screenshots gemaakt over hoe je zon map in elkaar donderd. :laughing:

Het wordt wel een soort wedstrijd, middels het vergelijken van strategie enzo. Maar zij hebben een complexer scoresysteem dan in Civ zelf. Snel winnen levert meer punten op (en terecht), maar da hebben wij niet. Game milking is het uitspelen tot het eind en een zo hoog mogelijke score behalen. Bijvoorbeeld: al je workers in steden ‘joinen’ om er entertainers van te maken => levert punten op.

wat doe je met jou workers joinen ietjes duidelijker graag

In de laatste beuert van het spel met je workers naar steden toe gaan en dan op ‘join city’ klikken. Hierdoor groeien je steden. Doordat je een extra inwoner hebt, kun je hiervan een specialist maken (entertainer, scientist, tax collector of policeman). Het aantal specialists dat je hebt levert extra punten op. Het aantal blije mensen ook, dus voor score is een entertainer dan de beste keus.

he unfergiven

doe je dat met een worker per stad of bijvoorbeeld 10 stuks en maak je dan 10 entertamers of ook politie en zovoort en hoe weet je dat het je laatste slag is

P.S. heb je mijn naam en email gekregen

ik heb je gegevens gehad ja. Zal binnenkort eens wat sturen.

 

Maakt in principe niet veel uit hoe je het doet. Al je workers joinen in steden. Je hebt nu meer inwoners => punten! Als je er specialists van maakt => meer specialists => Punten! Als die specialists entertainers zijn => meer hapinees => Punten!

ik ben al bezig nu nog even winnen en dan joinen

Heren, met gepaste trots kan ik u melden dat het scenario klaar is. Ik heb het op monarch gezet, speelt wel lekker.

-Volk: Romeinen

-Beginjaar: 270bc (geloof ik)

-Maximum aantal beurten: 260 (dacht ik)

-techtree: gehele ancient era, muv republic en construction

-aantal andere volken: zes:

-Kelten

-Egyptenaren

-Seleuciden

-Carthagen

-Macedoni?rs

-Onafhankelijke Griekse steden

overwinningsmogelijkheden: Conquest, Domination, Victorypoints (location bonus punten aanwezig)

 

De drie Griekse volken: Onafhankelen, Seleuciden en Macedoni?rs hebben hoplites; de Carthagen hebben War-Elephants, de Seleuciden ook (historisch verantwoord :roll: )

 

Ik heb er helaas niet aan gedacht om het scenario vanuit Utrecht mee te nemen :oops: , dus donder ik het van de week in Utrecht wel op internet.

 

Een vraagje voor de moderators:Waar moet ik het scenario naar uploaden???

hier dat ding ik wil het proberen

rustig, rustig, om te beginnen is het pas over 2 dagen februari, en dan nog, ik weet niet waar ik het scenario naar moet uploaden. Vrees dat dat weer cfc gaat worden…

je kunt het anders ook rondmailen…

 

bij deze mijn adres:

the_only_fb@hotmail.com

en hier de mijne

r.gude1@chello.nl

wel even vertellen wat ik er met moet doen en waar ik het moet plaatsen en hoe ik het kan spelen

affijn je bent het wel gewent met mij

ik zie er naar uit

Je kunt het gewoon op de zelfde plek als alle andere scenario’s zetten en opstarten ook via de bekende weg. Ik mail het van de week wel. Maar ik vind 2 deelnemers wel erg karig, zelfs voor een eerste SVDM…

ja ik ook terwijl ik nummertje ik meende 125 ben er word niet erg veel gelezen en gereageerd maar wel weer een paar nieuwe erbij dus we blijven positief

Bij deze de mededeling dat de scenarios hedentendage, we spreke 4 maart, verzonden zijn. De competitie neemt 1 maand in beslag, dwz tot en met 4 maart kunnen scores ingestuurd worden. Hoe of wat dat allemaal geregeld gaat worden, ik heb geen flauw idee :laughing: